Searching...
24 Ekim 2017 Salı

AdSense Başvurularının Reddedilme Nedenleri Ve Çözümleri


Hiç şüphe yok ki AdSense blogdan para kazanmak için kullanabileceğiniz en iyi reklam ağıdır fakat bu reklam ağına katılmak bildiğiniz üzere pek kolay değil. Bu nedenle “AdSense başvurum onaylanmadı” şeklinde ve başvurularının reddedilmesi ile ilgili yoğun bir arama yapılmaktadır.

Bir AdSense başvurusunun onaylanması için gerekli olan temel şey doğallık ve gerçekliktir. AdSense’in binlerce reklam vereni var ve bu reklam verenler reklamlarını yayınlatmak için Google’a her gün tonlarca para akıtıyorlar. Google’da bu reklamların kaliteli sitelerde gözükmesini istiyor. Bu nedenle odaklandığı temel konu kalite.

AdSense başvurularının onaylanma oranı çok düşük ve genellikle aşağıda belirttiğim 4 nedenden dolayı reddediliyor başvurular. Yazının devamında en sık rastlanan 4 AdSense başvurusu ret sebebinin ne anlama geldiğini ve bu uyarıları bir daha almamak için neler yapılabileceğini açıklamaya çalıştım.

AdSense ret sebepleri ve çözümleri


1. Yetersiz İçerik


AdSense başvurularının büyük çoğunluğu “yetersiz içerik” sebebiyle reddediliyor. Yetersiz içerik uyarısı alan blog yazarları bunun yazısı sayısı ile alakalı olduğu gibi bir yanılgı yaşıyorlar. Halbuki bu uyarının alınmasının sebebi yazı adedinin yanı sıra yazıların içeriğidir.

Şöyle ki AdSense bağlamsal bir reklam ağıdır. Yani bir sitede reklamlarını yayınlatmak için o sitenin içeriği ile ilgili bir reklamı olması gerekir. Eğer AdSense içeriğinizi herhangi reklamlarından bir ile ilişkilendiremezse “yetersiz içerik” uyarısı verir.

Ayrıca sitenin AdSense  botları tarafından taranmaya elverişli olması gerekir. Bazı meta kodları sitenin botlara erişimini kısıtlamaktadır. Bu durumda da AdSense içeriği tanımlayamadığı için “yetersiz içerik” uyarısı verir.

Bu uyarıyı almanın bir diğer sebebi de site içeriğinin metinden yani yazıdan çok görsel, grafik, video gibi medya öğelerinden oluşmasıdır. İçeriklerde bu tarz medya öğeleri olsa dahi altına o medyanın içeriği ile ilgili bir şeyler yazmak belli ölçüde çözüm olabilir.


2. Siteniz Çok Yeni


Bir blogu açtıktan kısa süre sonra yapılan AdSense başvurularının en yaygın reddedilme sebeplerinden biri de sitenin çok yeni olmasıdır. Google, AdSense katılım şartlarını yazdığı resmi sayfasında, bir başvurunun değerlendirilmesi için en az 6 aydır etkin olması gerektiğini belirtiyor.  Bunun nedeni ise sırf AdSense için kurulan siteler ile kaliteli sitelerin ayrımını yapmak.

Bir blog açtıktan sonra hemen AdSense başvurusu yapmak yerine en az 6 ay blogu geliştirmek, içerik üretmek, blog belli bir seviyeye geldikten sonra başvuru yapmak doğru olacaktır.


3. Site Google AdSense Politikasına Uymuyor


Bu uyarı genellikle sitenin tasarımı, kullanılabilirliği ve gizlilik ile alakalıdır. Başvuru yapan sitenin temiz bir teması, mobil uyumlu bir tasarımı olmalı, ziyaretçiler site içerisinde kolayca gezinebilmelidir. Blogun sağından, solundan, altından, üstünden popuplar fışkırmamalı, ziyaretçiyi rahatsız edecek eklentiler kullanılmamalıdır.

Ayrıca başvuru yapılan sitenin bir gizlilik politikası sayfası olmalı ve trafik kaynağının çoğunluğunu Google aramaları oluşturmalıdır. Bloga modern bir tema yüklemeden, iletişim & gizlilik gibi sayfalar eklemeden, organik trafik sağlamadan yapılan başvurular “Site Google AdSense Politikasına Uymuyor” uyarısı reddedilebilir.


4. Uygunsuz İçerik


Google, devletlerle , kişilerle ve kurumlarla yasal problemler yaşamamak için bazı materyalleri içeren siteleri yayıncı olarak kabul etmez. Eğer sitede yasaklanmış içeriklerinden biri varsa AdSense başvurusu “uygunsuz içerik” uyarısı ile reddedilir.

AdSense’in yasaklı içerikleri şunlardır:

  • Yetişkinlere uygun içerikler
  • Tehlike veya hakaret barındıran içerikler
  • Uyuşturucu, tütün mamülleri veya alkolle ilgili içerikler
  • Hack, crack, warez içerikler
  • Silahlarla ilgili ve şiddet barındıran içerikler
  • İlaç ve besin takviyesi satışı olan içerikler
  • Sahtecilikle ilgili ve gerçek dışı içerikler
  • Yasa dışı içerikler
Şurada detaylı listesini bulabileceğiniz yasaklı içeriklerden biri sitede yer alıyorsa bu içeriği kaldırmadan yapılan başvurunun onaylanma ihtimali yok denecek kadar azdır.

Eğer AdSense başvurularının reddedildiyse ve yeni bir AdSense başvurusu yapacaksanız bu yazdıklarımın yanı sıra şu püf noktalarını dikkate almanızı öneririm. Daha önce onay aldıysanız ve yayıncı olduktan sonra AdSense hesabınız askıya alındıysa tekrar etkinleştirmek için de şuradaki yönergeleri takip edebilirsiniz.

Herkese iyi bloglar, bol kazançlar!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!