Searching...
1 Eylül 2017 Cuma

İzlenesi Yabancı Diziler

İzlenesi Yabancı Diziler
Yabancı diziler ülkemizde binlerce kişi tarafından takip ediliyor ve o kadar çok keşfedemediğimiz yabancı dizi var ki izleyince hayranlık duyacağımız dizilerden mahrum kalıyoruz. Ben de izlemekten keyif aldığım dizileri siz değerli takipçilerimle paylaşmaya karar verdim. Belli mi olur, belki de aranızdan birkaç kişinin buradaki yazımdan yeni yabancı dizi keşfedip keyifle izlemeye başlamasına vesile olurum. İzleyenler varsa da bir hatırlatma yazısı olur o zaman. Yazıma geçmeden öncesi daha önceden yazıya aldığım dizilerin linklerini okumak isteyenler için bırakıyorum.

1. Sherlock

İzlenesi Yabancı Diziler

Dizi Adı: Sherlock
Başlama Yılı: 2010
Başrol Oyuncuları: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman, 
İçeriği: Polisiye, Gizem, Suç
Kanal: BBC One, BBC HD, PBS
Sezon ve Bölüm Sayısı: 4 sezon 13 bölüm (özel bölüm ile birlikte)

Anderson, yüksek sesle konuşma. Bütün sokağın IQ'sunu düşürüyorsun.
Sherlock, polisiye ve dedektiflik konusunu içeren dizilerin atası niteliğindedir. Bu diziyi özel kılan şey ise dizinin Sir Arthur'un romanlarından uyarlanmasıdır. Tek bir farkla, o da 1800'lü yıllar yerine günümüz şartlarında canlandırılmasıdır. Kısaca içeriğine geleyim. Ana karakterlerimizden Sherlock, bir danışman dedektiftir ve polisin çözemediği esrarengiz davalarda devreye girer. Çözülmesi neredeyse imkansız gibi görünen davaları çözmesiyle bilinir. Yardımcısı Watson ise bir doktordur ve Sherlock'un en yakın arkadaşıdır. Davalarda Sherlock'a yardımcı olur ve bu davaları yazıya dökmesiyle bilinir. Dizinin ilgi çekici noktası Sherlock'un en ince detayları görmesi ve davayı bu ince detaylar yardımıyla sonlandırmasıdır. Garip kişiliği ve yaptığı hareketler izleyiciyi diziye çeken en önemli etkenlerden. Polisiye ve gizem konularını seviyorsanız Sherlock dizisinin sizin için olduğunu söyleyebilirim.

2. The Mentalist

İzlenesi Yabancı Diziler

Dizi Adı: The Mentalist
Başlama Yılı: 2008
Başrol Oyuncuları: Simon Baker, Robin Tunney
İçeriği: Polisiye, Gizem, Suç
Kanal: CBS
Sezon ve Bölüm Sayısı: 7 sezon 151 bölüm

Lisbon: Bakıyorum pek rahatsın. Kaplandan hızlı mı olduğunu sanıyorsun?
Jane: Olmama gerek yok.Senden hızlı koşsam yeter.
Yukarıda bahsettiğim Sherlock dizisini izleyip beğenen varsa The Mentalist'i de beğeneceğini düşünüyorum. Aynı Sherlock'daki gibi davaları sonuçlandırmaya yönelik bir dizi. Ana karakterimizin adı Patrick Jane. Jane CBI'da danışman dedektif olarak cinayet soruşturmalarında görev alıyor. Olayları ince detaylara dikkat etme, üçkağıtçılık yapma, insanların ruhsal durumunu anlama ve hipnoz etme gibi yollarla sonuca kavuşturuyor. Anlayacağınız klasik polisiye-dedektif dizisi. Ama senaryosu ve Simon Baker'ın rolünün hakkını vermesi diziyi daha da ilgi çekici yapıyor.

3. Fringe

İzlenesi Yabancı Diziler

Dizi Adı: Fringe
Başlama Yılı: 2008
Başrol Oyuncuları: Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble
İçeriği: Fantastik, Bilim-Kurgu, Polisiye, Gizem
Kanal: FOX
Sezon ve Bölüm Sayısı: 5 sezon 100 bölüm

Ancak IQ'nuz benden daha yüksekse ne düşündüğünüzle ilgilenirim.
Zaman yolculuğu, ışınlanma, astral seyahat, genetik... kısacası bilim kurgu adına ne ararsanız var. İster polisiye dedektif dizisi diyin, ister bilim kurgu dizisi diyin. Ama bir gerçek var ki, dizi tek kelimeyle EF-SA-NE. Yukarıda yazdığım Sherlock ve The Mentalist dizilerinden en az birini izleyip beğendiyseniz, Fringe de izleyip beğeneceğiniz türden. Dizi, bilimsel vakalara bakan FBI ekibiyle beraber çalışan usta fizikçi Bishop'ın, oğlu ve asistanıyla bilimsel vakaları çözmesini içeriyor. Her geçen bölüm farklı bir gizemi barındırarak (bana göre) bilim kurgu ve polisiye severleri oldukça tatmin eden bir dizi.

4. Peaky Blinders

İzlenesi Yabancı Diziler

Dizi Adı: Peaky Blinders
Başlama Yılı: 2013
Başrol Oyuncuları: Cillian Murphy, Sam Neill, Annabelle Wallis
İçeriği: Dram, Suç,
Kanal: BBC Two
Sezon ve Bölüm Sayısı: 3 sezon 30 bölüm

Kuzenim vuruldu. Hem hakim, hem jüri, hem de celladım. Sizi suçlu buldum ve cezanızı kestim.
Diğerlerine göre bambaşka bir dizi olan Peaky Blinders, I. Dünya Savaşı sonrası İngiltere'nin Birmingham kentinde faaliyet gösteren Peaky Blinders adlı çetenin günlük yaşantısını içermekte. Dram ve suç konularının harmanlandığı bu dizi yazdığım diğer diziler gibi polisiyeyi barındırmadığından ağır ilerliyor. Bu sebeple saatlerce oturup izlenme garantisi vermiyorum. Kısacası, bu dizide konu değil, oyunculuklar konuşuyor. Sıradan konu bile olsa oyunculukla beraber daha ilgi çekici hal alıyor. Unutmadan söyleyeyim, dizide usta aktör Tom Hardy de yer almakta.

Daha önce ufaktan değindiğim bu diziler, izleyip beğendiğim ve sizlere tavsiye ettiğim dizilerdir. Sizleri daha uzun bir yazı ile karşı karşıya bırakmamak için, izlediğim birçok dizi olmasına rağmen sadece birkaçını paylaştım. Daha sonra bu yazının serilerini de paylaşacağım. Beğendiğiniz ve tavsiye ettiğiniz dizileri yorum bölümünde paylaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!