AdSense’in son zamanlarda getirdiği yeniliklerden eşleştirilen içerik özelliğini tanıttığım yazımda kısaca bahsetmiştim. Eşleştirilen içeriği kısa bir süre denedikten sonra neden kullanmayacağımı da ilgili yazıda belirtmiştim.
AdSense’in bir diğer yeniliği olan feed içi reklamları yeni tasarıma geçtikten sonra kullanmaya başladım ve olumlu etkisini gördükten sonra AdSense feed içi reklamlar nedir? Blogger’a nasıl eklenir? sorularına açıklık getirmek istedim.
AdSense Feed İçi Reklamlar Nedir?
Öncelikle “feed” kavramından bahsetmekte fayda var. Feed yani akış, genellikle blogların ana sayfasında görülen, içeriklerin blok halinde listelenmiş halidir. Örneğin Blog Hocam’ın ana sayfasındaki feed yani akışta 7 adet içerik alt alta listelenmiş, yazıda kullanılan görsellerin küçültülmüş hali ve içeriğin kısaltılmış hali blok olarak gözükmektedir.Feed içi reklamlar ise ana sayfadaki akışa uygun olacak şekilde özelleştirilebilen reklam birimleridir. Feed içi reklamlar ana sayfada içeriklerinize ait bloklara benzer şekilde gösterilerek AdSense gelirinizin artmasını sağlar. Mobil uyumludur ve blogunuzun ana sayfa tasarımına uygun olduğu için tıklanma oranı oldukça yüksektir.
AdSense Feed İçi Reklamlar Blogger’a Nasıl Eklenir?
AdSense feed içi reklamları oluşturmak diğer reklam birimlerini oluşturmaktan pek de farklı değil ama oluşturulan bu feed içi reklamları Blogger’a eklemek için kodları biraz kurcalamanız gerekecek. Kodları duyunca hemen gözünüz korkmasın. Feed içi reklamların nasıl oluşturulacağını ve Blogger’a nasıl ekleneceğini görsellerle birlikte adım adım anlatacağım.1. Adım: AdSense hesabınızda oturum açarak Reklamlarım > İçerik > Reklam Birimleri > Yeni Reklam Birimi yolunu izleyerek feed içi reklamları seçin.
2. Adım: Blogunuzun akışına yani ana sayfa yerleşimine uygun düzeni seçin. Örneğin Blog Hocam’ın akışında başlık, görsel ve özet şeklinde bloklar olduğu için ben “başlık yukarda” isimli 3. sıradaki düzeni seçtim.
3. Adım: Öncelikle her reklam biriminde olduğu gibi bu reklam birimine de bir isim verin. Ardından sağ taraftaki seçeneklerden yazı tipi, arka plan rengi, kenarlık, resim boyutu, başlık özellikleri, açıklama özellikleri, url özellikleri, buton özellikleri gibi özellikleri blog akışınıza uyacak şekilde ayarlayarak kaydedin ve adsense kodu alın.
4. Adım: AdSense panelinde işiniz bitti. Bundan sonrası Blogger paneli ile ilgili. Blogger kumanda panelinde Tema > HTML’yi Düzenle yolunu izleyerek şu kodu bulun:
<b:loop values='data:posts' var='post'>
Bulduğunuz kodu şununla değiştirin:
<b:loop values='data:posts' var='post' index='i'>
Ardından bu kodun altında yer alan şu kodu bulun:
<div class='post-outer'>
Bu div etiketi kapanmadan şu kodları ekleyin:
<b:if cond='data:blog.pageType != "static_page" and data:blog.pageType != "item"'>
<b:if cond='data:i ==3'>
<div class='post'>
Adsense Feed İçi Reklam Birimi Kodu
</div>
</b:if>
<b:if cond='data:i == 5'>
<div class='post'>
Adsense Feed İçi Reklam Birimi Kodu
</div>
</b:if>
</b:if>
Bu kodları eklerken hatırlatmam gereken bir nokta var. Kodların içinde 'data:i ==3 ve 'data:i ==5 satırlarını değiştirebilirsiniz. Burada 3 ve 5’in anlamı 3. ve 5. bloklardan sonra reklamın görüleceğidir. Örneğin siz ana sayfada ilk bloktan sonra görünmesini istiyorsanız 3 yerine 1 yazabilirsiniz.
Kodların son hali şu şekilde olmalı:
Bu şekilde düzenledikten sonra kaydedebilirsiniz. Bazı temalarda kodlarda değişiklik olabiliyor. Takıldığınız veya anlamadığınız yer olursa yorum bölümünden sorabilirsiniz.
Hepinize bol kazançlar!
0 yorum:
Yorum Gönder
yorumunuzu buraya yazabilirsiniz