Searching...
15 Kasım 2017 Çarşamba

Bloglarda Etkileşim ve Hızlı Etkileşim Yolları

Bloglarda Etkileşim ve Hızlı Etkileşim Yolları
Bloglarda önemli olan unsurlardan etkileşim ve hızlı etkileşim yollarından kısaca bahsedeceğim. Böylece hem takip ettiklerinize hem de sizi takip edenlere ufak bir jest yapmanın inceliklerini öğrenebilirsiniz. 

Google Plus ve Toplulukları

Bloglar arası etkileşimde Google+ ve topluluklarının önemi bir hayli fazladır. Çünkü bir blog Blogger altyapısına sahipse Google Plus hesabının olmama olasılığı yoktur-ki Blogger blog dünyasının çoğunluğunu oluşturuyor-. Yazdığınız yazıları paylaşabilir, diğer blogların yazarlarını takip ederek yazılarını paylaştığı an görme fırsatınız olabilir.

Blog adı altındaki topluluklara katılarak yüzlerce kişi arasında paylaşım yapabilir ve yazınızın birçok kişiye ulaşmasını da sağlayabilirsiniz. Yine aynı şekilde diğer blogların yazılarını bu topluluklardan görebilirsiniz.

Buraya kadar her şey tamam, bilindik şeylerden bahsettim sanırım. Şimdi ise bu toplulukları nasıl daha hızlı kullanacağımıza geçelim. İlk olarak bir topluluğa gelip aşağıdaki ekran görüntüsünde siyah ile gösterdiğim seçeneklere tıklayın.

Bloglarda Etkileşim ve Hızlı Etkileşim Yolları

Hemen sonrasında aşağıda kırmızı ile işaretlediğim yeri etkinleştirin. Bu işlem sayesinde toplulukta birisi bir şey paylaştığında bildirim olarak anında size gelecek. Bu bildirim yerini de aşağıda siyah ile işaretleyeceğim. Google ve Blogger gibi Google servislerinin sağ üstünde bu bildirim menüsünü görebilirsiniz.

Bloglarda Etkileşim ve Hızlı Etkileşim Yolları

Böylelikle bir toplulukta paylaşılan bir yazıyı anında görüntüleyebilecek ve diğer blogları kolaylıkla takip edebilirsiniz.

Google Friend Connect

Bana göre bazı blog yazarlarının sadece sayı olarak gördüğü bir sistem. Tahmin ediyorum ki bunu kullanıp da Blogger panelindeki "okuma listesi" seçeneğinden habersiz(!) kişiler var. Bu sebeple ne işe yaradığını yazmakta fayda var.

Bloglarda Etkileşim ve Hızlı Etkileşim Yolları

Bu okuma listesinde takip ettiğiniz tüm blog yazarlarının yayınladığı yazılar kronolojik olarak (yeniden eskiye doğru) mevcut. 30 saniye önce bir yazı paylaşılsın, hemen bu listeye düşer ve kolaylıkla görüntüleyebiliriz. Böylece takip etmenin bir anlamı olur. Arada bir okuma listesi seçeneğine tıklamanızı tavsiye ederim.

Yorum Formundaki "Beni Bilgilendir" Seçeneği

Her zaman gözümüzün önünde olan ama bazı kişiler tarafından ne işe yaradığı bilinmeyen bir özellik. İki farklı amaç için kullanılabilir. İlki, bir yazı yayınladığınızda bu seçeneğe tıklarsınız ve yapılan yorumlar anında size mail olarak gelir. Böylece yapılan yorumları vakit kaybı olmadan yanıtlayabilirsiniz, eğer yorumları yanıtlıyorsanız. 

Bloglarda Etkileşim ve Hızlı Etkileşim Yolları

İkincisi ise bir yazıya yorum yapıp bu seçeneğe tıklarsınız. Daha sonra yorum yaptığınız blogun yazarı yorumunuzu yanıtlar ve bu yanıt, anında size mail olarak gelir. Böylece yorumunuza nasıl bir yanıt geldiğini görebilirsiniz, eğer merak ediyorsanız.

Checker Plus for Gmail

Bloglarda Etkileşim ve Hızlı Etkileşim Yolları

Biz blog yazarları için muhteşem bir Google Chrome eklentisi. Bu eklenti sayesinde size gelen mailler anında bildirim olarak gözükür. Böylelikle mailleri hızlıca yanıtlayabilir ve görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bir önceki bahsettiğim "beni bilgilendir" seçeneğine tıklanınca gelen yorum bildirimleri de bu eklenti sayesinde hızlı görüntülenebilir.

Her zaman gözümüzün önünde olan fakat inceliğini bilemediğimiz yollar burada bahsettiklerim. Yazılanları uyguladığınızda blog hayatınızın çok daha verimli geçeceğini düşünüyorum. Eğer sizlerin de bilip eklemek istediği şeyler varsa yorum bölümünde bahsedebilirsiniz. İsterseniz, yorum yapmadan öncesi "beni bilgilendir" seçeneğini kullanarak bahsettiğim bu yolu test edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!