Rate this posting:
Hayırlı Ramazanlar arkadaşlar,
Hira tatlısı balparmak tatlısı gibi farkı balparmak tatlısında tereyağ yada margarin eritilirken burada sadece sıvıyağ kullanılıyor. Ayrıca bu tatlının içine de eklediğimiz irmik yüzünden çatlamaya daha müsait. Bu yüzden un ilavesine dikkat edilmeli. Hafif çatlaklar olabilir tabi ama büyük fay hatları istemeyiz tatlımızda değil mi.
Bence hangisi derseniz balparmak tatlısı, çünkü daha gevrek fakat margarin kullanmak istemeyenler için de bu tatlımız da bir alternatif olarak bulunsun. Deneyip memnun kalacağınız kolay, az malzemeli bir şerbetli tatlı.
Ben bu tatlıyı günüm varken yapmıştım. O yüzden iki ölçü ile denedim. Size ölçüyü yarıya indirip bir ölçü şeklinde veriyorum. Bir küçük tepsi kadar rahatlıkla çıkıyor bu şekilde.
Malzemeler;
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un (gerekirse ekleyiniz)
- 1 paket kabartma tozu
- 1paket vanilin
- 1 su bardağı irmik (ben bir parmak kadar az kullanıyorum içine)
Bulamak için;
- 1/2 su bardağı irmik
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Yapılışı;
- Şeker ve suyu bir tencereye alın, şeker eriyinceye kadar karıştırıp bir iki kaynayana kadar tutun, ocaktan alıp soğuması için bir kenara bırakın.
- Yumurta, yoğurt ve sıvıyağı bir kaba alıp çırpın.
- Üzerine irmik, un, kabartma tozu ve vanilin ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Hamurdan ceviz kadar parçalar alıp yuvarlayın, irmiğe bulayıp tepsiye alın.
- Orta ısıda üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
- Fırından çıkartınca, üzerine şoğuk şerbetini dökün. Kaşık yardımıyla üzerlerine teker teker dökerseniz daha iyi sonuç alırsınız. Şerbetini çekince soğumaya alın. Üzerini fıstık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
yorumunuzu buraya yazabilirsiniz