Searching...
18 Nisan 2017 Salı

Blog Yazılarını Daktilo ile Yazmak!

Blog Yazılarını Daktilo ile Yazmak!

Kim istemez ki, blog yazılarını daktilo klavyesinin huzur verici sesi eşliğinde yazmayı. Şahsen ben isterim ve artık yazılarımı daktilo klavyesinin tıkırtıları eşliğinde, büyük bir keyif içerisinde yazıyorum. Böylece kendimi 60-70 yıllarının yazarı (!) gibi hissediyorum. Aranızda böyle yazmak isteyen muhakkak vardır. Kendinizi bir daktilo yazarı gibi hissetmek, daktilo tıkırtıları eşliğinde saatlerce yazı yazmak kesinlikle sizlere çok iyi gelecektir. Tamam araya dijital ortam girebilir ama bir nebze de olsa o hissiyatla yazılarınızı yazacaksınız.

Ufak bir araştırmayla elde ettiğim Typewriter Sounds adlı Google Chrome eklentisi ihtiyacınızı fazlasıyla görecektir. Gerçekçi ses kalitesiyle önünüzde bilgisayar klavyesi değil de gerçekten de bir daktilo varmış hissi veriyor. Harflerin ve sayıların sesi olsun, Enter tuşu ve silme tuşunun sesi olsun tam bir gerçekçilik abidesi. Öyleyse ben yazımı fazla uzatmadan daktilo eklentisine ve nasıl kullanabileceğinize geçeyim.

İlk olarak buradaki Google Chrome eklentisine giderek eklentiyi indiriniz. Daha sonra Blogunuzun yazı yazma sayfasına gidip "HTML" sekmesine tıklayın. Yazmak istediklerinizi bu bölüme daktilo eşliğinde yazabilirsiniz. Dilerseniz en son Oluştur sekmesine tıklayıp yazdıklarınızı düzenleyebilirsiniz.

Yazdıklarım hem Blogger hem de Wordpress için bu şekilde geçerlidir, rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca bu eklenti sadece Blogger ve Wordpress'de kullanılmıyor. Google'da bir şey yazarken, herhangi bir blogun arama motoruna bir şey yazarken, bir sosyal medyaya kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarken kısacası tarayıcının her alanında bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Bilmediğim bir sebepten dolayı bazı kısımlarda çalışmasa da birçok yerde rahatlıkla bu eklentiyi kullanabilirsiniz. Şimdilik benden bu kadar, fikirlerinizi bekliyor olacağım. Bu arada unutmayın, bu bir Google Chrome eklentisi ve sadece Google Chrome tarayıcısında çalışır.

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!