Searching...
10 Mart 2017 Cuma

İzlediklerim #11: Logan: Wolverine

İzlediklerim #11: Logan: Wolverine

Bu hafta bir efsanenin daha sonlanmasına şahit olduk. 2000 yılından beri X-Men ve Wolverine karakterleriyle karşımıza çıkan Hugh Jackman, Logan filmiyle beraber bizlere adeta "elveda" dedi. Bir daha Wolverine filmi çekilmeyeceğini açıklayan Hugh'un, Wolverine severleri (bunların arasında ben yokum) büyük bir üzüntü içerisinde bıraktığını düşünüyorum. Ben de hiçbir filmini izlememe rağmen Logan filmine gittim ve düşüncelerimi sizlerle paylaşacağım. Düşüncelerime geçmeden öncesi film ile ilgili klasik birkaç bilgi vereyim.

Film Adı: Logan: Wolverine
Vizyon Tarihi: 3 Mart 2017
Yönetmen: James Mangold
Başrol Oyuncuları: Hugh Jackman, Patrick Stevart, Dafne Keen
IMDB Puanı: 8,7
İçeriği: Aksiyon, Gerilim, Dram
Süresi: 2 saat 17 dakika

Fragman



Filmin Konusu


2029 yılında geçen bu filmde sefalet içerisindeki Logan artık yaşlanmıştır. Eski gücünde olmayan Logan'ın bir kız çocuğu ortaya çıkar ve kızı da kendisi gibi bir mutanttır. Logan ve kızının diğer mutantları kurtarma ve hayatta kalma çabalarını konu ediniyor. Dramatik bir sonla da film sonuçlanıyor.

Film Yorumum


Şunu belirtmek isterim daha önce X-Men serisini hiç izlememiştim. Bu yüzden de filmin 17 sene içerisindeki diğer filmlerle bağlantılı olduğunu düşünüyordum. Fakat izledikten sonra filmin kendi içerisinde bir film olduğunu ve daha öncekilerle bir bağlantısı olmadığı kanaatine vardım. Yani filmi izlemekte kararsız iseniz, gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki hiçbir şey kaçırmamış olacaksınız.

Diğer X-Men filmleri bilim-kurgu içerirken Logan filminde bilim-kurgunun olduğu söylenemez. Kısacası izlediğiniz tüm X-Men ve Wolverine filmlerini unutun. Logan filminde maksimum aksiyon, gerilim, macera ve aşırı kan sizleri bekliyor olacak. Hep ekşın mı olacak? Tabi ki hayır. Tüm bunların yanında üzüntüye sokacak bir dram da film içerisinde mevcut.

Az daha söylemeyi unutuyordum Logan filmi 15 yaş ve üzerisi için. Fakat ben 15 yaş ve üzerisinin izleyemeyeceği bir içerik görmedim. Tabi kadının birkaç saniyeliğine bir yerini göstermesini ve edilen küfürleri saymazsak. Küfür artık hayatın her yerinde var. Logan filmindeki ise dublaj olduğundan sadece ufak bir kısmında kötü söz içeriyor. Sadece dublaj seçeneği mi var? Tabi ki hayır, alt yazılı olarak bu filmi seyredebilirsiniz.

Son filminden midir bilmem ama Hugh Jackman bu filmde ekstra bir performans göstermiş gibi görünüyor. Oyunculuk yönünden hiçbir sıkıntı yok yani. Hele o filmdeki küçük kız Laura... Ders niteliğinde bir oyunculuk sergilemiş, kendini X-23 rolüne çok iyi vermiş. Sinirli bakışlar, öfkeli ve hırçın tavırları, ciddiyeti falan harika. Hugh'tan daha çok beğendiğimi söyleyebilirim. Bu arada Logan ile birlikte gerçekten baba-kız gibiydi.

Pek bir şey söylemeyeceğim ama gelelim görüntülere. Kanların ve yaraların gerçekçiliği muazzamdı. Bunun yanında Logan ve profesörü oldukça yaşlı hale getirmişler, tebrik etmek gerekir. Sefalet içerisinde bir kişi profili ancak bu kadar iyi yapılabilirdi. Görüntü yönünden olumsuz olarak tek söyleyeceğim şey, 2029 yılında geçmesine rağmen o olağanüstü hayal ettiğimiz şeylerin olmaması. Hani son teknoloji, uçan arabalar vs. bekleriz ya, onlar yok işte. Bunlar 2029 demiş ama bu bildiğin 2017. İster istemez beklenti içerisinde oluyoruz, aman siz beklenti içerisinde olmayın.

Özetlemek gerekirse Logan filmi, kendi içerisinde olup biten bir filmdi. Oyunculuklar, ses ve görüntüler harikaydı. Ses demişken, Logan'ın dövüşürken hırlamaları ve yine Laura'nın dövüşürken çığlıkları harika olmuş, aşağıya Hugh Jackman'ın seslendirme yaptığı bir videoyu koyacağım. Neyse ben devam edeyim. Logan filmi yeri geldiğinde bolca kan, vahşet ve gerilim sahneleriyle kalbimizin atışlarını hızlandırıyor ve yeri geldiğinde ise bizlere biraz dram sunarak üzülmemizi sağlayabiliyor. Hafiften de mizah serperek bizleri birçok duygu ile karşı karşıya bırakıyor ve bunların hiçbiri de birbirine karışmıyor diyebilirim. Eğer bu filmi izlemekte tereddüt ediyorsanız, rahatlıkla söyleyebilirim ki izleyin, izlettirin. Söyleyeceklerim bu kadardı. Şimdi sizleri Hugh Jackman'ın seslendirme videosu ile karşı karşıya bırakıyorum. Güle güle efsane.

Seslendirme Videosu


0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!