Searching...
26 Ocak 2016 Salı

Blogger'da Site Haritası Oluşturma (Güncel)


Blogger'da Site Haritası Oluşturma (Güncel)
Site Haritası

Blogger'da Site Haritası Oluşturma (Güncel) - Bir bloga sahipseniz, 'Site Haritası' oluşturmanız gerekmektedir. Şimdi "Neden site haritası oluşturayım ki?, Site haritası ne demek?" gibi sorularınız olabilir. Hemen cevap vereyim. Site haritası blogunuzdaki yayınları Google'a indexle emrini verdiği .xml uzantılı uzantılı bir dosyadır. Bu sayede yazılarınız daha hızlı ve güvenli bir şekilde Google'a indexlenecektir. (Şimdi de index ne demek? diye soracaksınız değil mi?) 

İndex ise site içerisindeki yazıların Google amcada gözükmesi işlemi diyebilirim. Evet şimdi gelelim bu site haritasını neden oluşturmamız gerektiğine... Site haritasını oluşturmamanız için hiç bir neden yoktur. Eğer herkes gibi siz de blog içeriğinin Google'a indexlenmesini istiyorsanız site haritası oluşturmanız gerekmektedir. 

Kısaca özetlemek gerekirse site haritası, .xml uzantılı, blog içerisindeki yazıları Google'a indexleyen bir dosyadır. SEO adına da önemli bir işlemdir. Şimdi gelelim bu site haritasını nasıl yapacağımıza. 

  • İlk olarak Google Web Yöneticisi Araçları'na gidiniz. 
  • Daha sonra site haritası oluşturmak istediğiniz siteyi seçiniz.
  • Soldaki menüden Tarama > Site Haritaları seçeneklerine tıklayınız.
  • Sağ üstte bulunan Site Haritası Ekleme/Test Etme seçeneğine tıklayıp çıkan boşluğa sitemap.xml yazdıktan sonra 'Gönder' seçeneğine tıklayınız.
Böylece saniyeler içerisinde site haritası oluşturabilirsiniz. Varsa sorularınız sorabilirsiniz. Takipte kalın. 


0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!