Searching...
10 Ocak 2016 Pazar

Blogger'da Resim ile Videoların Taşma ve Kayması Sorunu

Blogger'da Resim ile Videoların Taşma ve Kayması Sorunu

Bu başlığa bakarak kafanız karışmış olabilir ama başka nasıl ifade edilir bilemiyorum. Her neyse bir çoğunuzun böyle bir sorunla karşılaştığını umuyorum. Çünkü daha öncesinden ben karşılaşmıştım. Blogunuzda bir yayın paylaşacaksanız, içerisinde mutlaka resim veya video kullanırsınız. Fakat yazınızı yazdınız, resim veya video eklediniz ve en sonunda yazınızı paylaştınız. Fakat sonra ne oldu? Yazımı şöyle bir göz gezdireyim dediniz ama bir baktınız ki kullandığınız resim veya video yazının bulunduğu alandan taşmış ve kaymış. Bir türlü düzeltememiş olabilirsiniz ve bu sorun daha çok mobil cihaz üzerinden görüntülendiğinde oluşuyor. 

Her neyse hal böyle olunca canınızı sıkacak ve böyle görünmemesini isteyeceksiniz. Fakat nasıl yapacağınızı bulamadınız mı? Ya da bulup düzeltemediniz mi? Sorun etmeyin. Sizlere kolaylıkla nasıl yapacağınız anlatacağım. Siz yazının uzunluğuna bakmayın. Yapacağınız ufak bir değer değişikliğidir. 

Resimler İçin 

  • Öncelikle Blogger ana sayfasından yayın paylaşmak istediğiniz bloga tıklayınız. 
  • Daha sonra sol üst tarafta bulunan Yeni Yayın seçeneğine tıklayınız. (Biliyorum fazla ayrıntıya girdim.) 
  • Sonra yukarıdan resim ekle butonuna tıkladıktan sonra istediğiniz görseli yükleyiniz. 
  • Bakın burası en önemli kısmı iyi anlayın. Yukarıdaki Oluştur seçeneğinin yanındaki HTML butonuna tıklayınız. Bu bölümde örnek olarak "<a href="görsel.jpg" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"><img border="0" height="388" src="görsel.jpg" width="480" /></a></div>" benzerinde bir kod olacaktır. (görsel.jpg) yazan yeri ben kendim yazdım o bölümde yüklediğiniz görselin adresi olacaktır.)
  • Son olarak width="480" yazan yerdeki 480 değerini 100% şeklinde değiştiriniz. Daha sonra tekrardan Oluştur butonuna tıklayarak yazınıza devam edebilirsiniz. 

Videolar İçin 

Yine aynı işlemleri yaparak yazının HTML bölümüne video yerleştirme kodu olan <iframe width="854" height="480" src="video url" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> benzeri yerleştirme kodunu yapıştırdıktan sonra aynı şekilde width="854" yazan yerdeki 854 değerini 100% olarak değiştiriniz. 

Böylece bu sorununuzu kolaylıkla halletmiş olacaksınız. Fakat dilerseniz de height yazan yerdeki değeri yükselterek veya azaltarak istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. Anlatımı anlaşılabilir yapmak için biraz ayrıntıya girdim ve yine hala anlamadıysanız yorum olarak belirtebilirsiniz. Sizlere yardımcı olurum.

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!