Başlık Kullanın
Bir yazı yazarken ne yazacağınıza karar verdikten sonraki işlem başlık kullanmaktır. Başlıksız yazı hayal edemiyorum bile. Başlık kullanırken etkileyici ve gerçekçi olmaya çalışın. Aman sakın yanlış başlık atarak milleti kandırmayın :) Yazı içerisindeki başlıkları da kalın ve renkli bir yazı tipiyle kullanmanızı öneririm.
Yazı Yazın
Aslında başlık saçma gibi oldu ama olsun. Şüphesiz yazı yazacaksınız tabi ama nasıl? Yazınızın uzunluğu en azından 200-250 kelime arası olsun. Tabi daha fazlası da olabilir ama azı olmasın. Yazınızı kesinlikle kopyala-yapıştır yaparak hem alıntı hem de hırsızlık(!) yapmayın. Kendiniz özgün ve anlaşılır bir şekilde yazmaya özen gösterin. Paragraflara ayırarak yazın ki karışıklık içinde gözükmesin.
Görsel(ler) Kullanın
Yazı yazarken yapmanız gereken şeylerden birisi de görsel kullanmaktır. Çünkü görseller yayını ortaya çıkaran en büyük etkendir. Yazıya başlamadan bir ana görsel kullanmanızı, daha sonra isterseniz de yazı içerisinde görsel kullanmanızı öneririm.
Etiket(ler) Kullanın
Yazınızı yazıp görseller kullandınız. Peki ya sonrası? Sonrası tabiki de etiket kullanmak olacaktır. Etiket kullanın ki Google yazınızın hangi kategoriye ait olduğunu ayırt etsin. Ziyaretçilere de kolaylık olsun.
Kalıcı Bağlantı Oluşturun
Yukarıda dediğim gibi başlık oluşturdunuz ama bitti mi? Tabiki de işiniz bitmedi. Başlık içerisinde ç,ğ,ü,ı gibi Türkçe karakterler kullandığınız zaman adres kısmında düzgün bir şekilde görüntülenmeyecektir. Örneğin bu yazının başlığını ele alalım. "Blog'da Yazı Yazarken Dikkat Edilesi Şeyler" Url "http://semihkececioglu.blogspot.com/2016/01/blogda-yaz-yazarken-dikkat-edilesi.html" şeklinde olacaktır. Fakat gördüğünüz gibi hem yarıda kalmış hem de bazı harfler eksik kalmış. Hal böyle olunca buna bir el atmak gerekir. Nasıl mı? Yazı yazdığınız alanın sağındaki "Kalıcı Bağlantı" seçeneğine tıkladıktan sonra "Özel Kalıcı Bağlantı" seçeneğini işaretlemek ve düzgün bir şekilde tekrardan yazarak tabi ki.
Arama Açıklaması Yazın
Google yazılarınızı indexlediği zaman altındaki açıklamalarını genelde yazı içerisindeki konu ile alakasız şeyleri kafasına yapar. Örneğin geçen haftadaki yazdığınız yazıdan bahsederek yazıya başlarsanız konu başlığı ile uyumlu olur mu? Tabiki de olmaz. Bu yüzden yapmamız geren şey, yazı yazdığınız alanın sağındaki "Arama Açıklaması" bölümünden 1-2 cümlelik bir açıklama yazarak "Tamamlandı" butonuna tıklamaktır.
Böylece yazı yazarken temel olarak dikkat etmeniz gereken şeyler bunlardır. Tabi bunların daha ayrıntılı olanı vardır. İlerideki yazılarımın birinde SEO uyumlu yazı yazmayı anlatacağımdan hiç şüpheniz olmasın.
0 yorum:
Yorum Gönder
yorumunuzu buraya yazabilirsiniz