Rate this posting:
Bu sütlü daha önce yaptığım bisküvili kuplara benziyor. Fakat kullandığım malzemeler açısından biraz zor bir günde ortaya çıktı. Arkadaş günümde, herkes bir tepsi tatlı-yada tuzlu birşeyler yapıp gidiyoruz. Ben irmikli top yapacaktım, elimdeki irmik az gelince top haline gelmedi ve yuvarlanmadı. Bu kez bu şekilde tepsiye döktüm. Üzerine de evde bulduğum malzemelerle üst yaptım. Yiyenler çok beğendiler, özellikle de kedidilinin tatlıya kattığı aromayı çok beğendiler. Bir sorun vardı, tepsiden zor kalkıyordu.;( Ben de bunun üzerine bu tatlıyı kuplara deneyip sizlerle paylaşmayı istedim.
Denemek yada denememek size kalmış tabi, irmikli tatlıyı seviyorsanız bunu da seversiniz diyeyim ve ben kaçayım.
Malzemeler;
- 1 litre süt
- 10 yemek kaşığı şeker
- 7 yemek kaşığı irmik
- 1 paket sade kremşanti
- 1 paket kedidili bisküvi
- 1 küçük fincan hindistancevizi
- 1 küçük fincan toz fıstık
- 1 çay bardağı ceviz
- isteğe göre 1 adet muz
- 1/2 paket kremşanti ve bunu çırpmak için 1/2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı;
- Öncelikle bir paket kedidili bisküviyi bir temiz poşete alıp, merdane ile ufalıyoruz.
- Cevizi istediğimiz büyüklükte parçalıyoruz
- Tencereye, sütü koyup, üzerine şeker ve irmiği ekliyoruz. Ocağın altını açıp, birkaç dakika fokurdatana kadar kaynatıyoruz. Ocağın altını kapatıyoruz. Biraz bekleyip, toz kremşantiyi öylece irmiğin üzerine ekliyoruz ve hızlıcı birkaç dakika çırpıyoruz.
- Önceden ıslatılmış kuplara, bir kepce irmikli tatlıdan koyuyoruz.(Burada sizin kullanacağınız kupun büyüklüğü kepcenin doluluğunu belirlesin)
- Sonra üzerine ufaladığımız kedidilinden bir iki kaşık kadar koyuyoruz. Üzerine birkaç dilim muz, biraz ceviz, ekleyip bir kepçe daha irmikli tatlıdan koyuyoruz. İrmikli tatlının hepsi bitene kadar bu şekilde kupları dolduruyoruz. (benim kuplarımın ölçülerinde 6 kup çıktı)
- En üstüne önceden çırptığımız sade kremşantiyi kuplara eşit paylaştırıyoruz. Kremşantinin de üstüne kedidilinden, hindistancevizi, toz fıstık ve biraz ceviz koyuyoruz. Yada artık siz nasıl tatlandırmak isterseniz. Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
yorumunuzu buraya yazabilirsiniz