Rate this posting:
Mutlu haftalar sevgili dostlar,
Elmalı kurabiye hemen hemen herkesin seveceği kurabiyelerden. Çok farklı şekillerde yapılır. Ben bu kez kafes şeklini denedim. Görüntüsü bakımından herkesin seveceği, tadını da beğeneceklerini umduğum bir tarif odu. Bu şekli vermeyi bilmeyenler için ayrıntılı fotosunu paylaşacağım inşallah. Sağlıcakla kalın.
Malzemeler;
- 250 gram oda sıcaklığında margarin yada tereyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1/3 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri dolu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- aldığı kadar un
İç harcı için
- 5 adet elma
- 1 türk kahvesi fincanı ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 2 yemek kaşığı şeker
üzeri için;
- Elmalı soyup, rendeleyin. Bir tavaya alıp üzerine şeker, tarçın ekleyip biraz kavurun. Ceviz ekleyip altını kapatın soğumaya alın. (fazla kurutmayın)
- Tereyağ, yoğurt, pudra şekeri birlikte çırpın. Sıvıyağ, vanilin ekleyin karıştırın. Un ekleyin ve ardından kabartma tozunu ekleyin. Yoğurun (gerekirse un ilavesi yapılabilir)
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp, fincan tabağı kadar açın. Açtığınız yuvarlak hamuru 4'e bölün. Her bir üçgen parçanın ortasına yukardan aşağıya doğru hazırladığınız elmalı harçtan koyun.
- Elmalı harcın kenarlarından itibaren 3 adet çizgi açın bıçakla. Ama kenarlarına kadar gitmesin, kenarları kesilmiş olmayacak.
- Bir kenarından kurabiyeyi sarmaya başlayın. En altındaki kısmını bıçakla kesip, tepsiye dizin.
- 170 derecede pişirin. Servis etmeden önce pudra şekeri serpebilirsiniz.Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
yorumunuzu buraya yazabilirsiniz