Searching...
6 Mart 2014 Perşembe
Mart 06, 2014

Barcelona’dan bir yıldız daha kayıyor

Barcelona’dan bir yıldız daha kayıyor
Barcelona'nın "savaşçı" yıldızı Puyol'un kulüpten ayrılacağını açıklaması üzüntüyle karşılandı.

Yeşil sahaların efsane isimlerinden Carles Puyol’un sezon sonunda Barcelona’yı bırakacağını açıklamasının yankıları sürüyor.
Maçlardaki mücadeleci oyunuyla Barcelona’nın sembol isimleri arasına giren “köpek balığı” lakaplı Carles Puyol’un yaşadığı son sakatlıkların etkisiyle sezon sonunda kulüpten ayrılacağını açıklaması, takım arkadaşları ve taraftarlarca üzüntüyle karşılandı.
Savunmada yıllardır birlikte oynadığı Gerard Pique, Puyol’a yazdığı duygusal mektupta, “Sen benim koruyucu meleğimdin. İşte o gün geldi. Artık ayrılıyorsun. Hayatın acı yasası bu, Barcelona’yı sensiz düşünmek benim için çok zor olacak” ifadesini kullandı.
Puyol’un “Barça”dan ayrılık haberi, taraftarlar gibi medya mensuplarını da üzdü. Marca, Mundo Deportivo, AS gibi gazeteler, İspanyol oyuncunun Katalan temsilcisinin yanı sıra dünya futbolu için çok önemli bir isim olduğunu, takımın onun boşluğunu doldurma konusunda zorluk çekeceği görüşünde birleşmesi dikkati çekti.
KALECİ OLARAK BAŞLADI, HER MEVKİ DE OYNADI 
Futbola İspanya’nın Katalonya bölgesinde doğduğu kasabanın takımı La Pobla de Segur’da kaleci olarak 1993′te başlayan Puyol, omuzundaki sakatlığının ardından forvet bölgesinde oynamaya başladı. Ailesinin o dönemlerde futbol oynamasına destek vermediğini ve eğitimine odaklanması gerektiğini düşünmesine rağmen Puyol, buna rağmen yeşil sahalardan uzak kalamadı.
Barcelona’nın altyapısına 17 yaşında katılan İspanyol oyuncu, burada da mevki değiştirmeye devam etti. Defansif orta saha ve iki yıl sonra sağ bek bölgesinde denenen Puyol, hızı, tekniği ve istikrarlı futboluyla kısa sürede göze girmeyi başardı.
Barcelona’nın A takımına Luis van Gaal döneminde 1999′da alınan Puyol, Katalan temsilcisinin Real Valladolid’i 2-0 yendiği maçta takımı adına ilk kez görev aldı. Formayı kapmasının ardından Barcelona’da stoper bölgesinde oynamaya başlayan Puyol, çok yönlü futbolu ve kazanma hırsı ile diğer kulüplerin de dikkatini çekti. Manchester United, 2003′te ekonomik kriz yaşayan “Barça”dan Puyol’u isterken, yönetim bu hamleye oyuncusunun mukavelesini 5 yıl daha uzatarak cevap verdi.
SAYISIZ BAŞARIYA İMZA ATTI 
Barcelona’da 2003-2004 sezonunda kaptanlığa getirilen Carles Puyol, yaklaşık 600 kez formasını terlettiği Katalan ekibinde 21′i A takımda olmak üzere toplamda 24 kupa kazanarak kulüp tarihinde 25 kez kupa kaldıran Xavi Hernandez’in ardından en çok kupa mutluluğunu yaşadı. Puyol’lu dönemde Barcelona, 6 kez lig şampiyonluğuna ulaşırken, üç kez de UEFA Şampiyonlar Ligi’nde adını zirveye yazdırdı.
Dünyanın en iyi savunma oyuncuları arasında gösterilen emektar oyuncu, kariyerinde birçok başarıya imza atarken, UEFA tarafından 2006′da en iyi defans oyuncusu seçildi.
Gösterdiği üstün performansla İspanya Milli Takımı’nda da 100 kez forma giyen başarılı savunmacı, takımının 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2010 Dünya Kupası’nda zafere ulaşmasında önemli rol üstlendi.
SAÇINI UZATMAYA 19 YAŞINDA BAŞLADI
Yıldız oyuncunun uzun dalgalı saçları, maç içindeki liderlik yönü, farklı tarzı ve tatlı set futboluyla futbolseverlerin her zaman ilgisini çeken oyuncular arasında yer aldı.
FIFA’ya verdiği röportajda Hollandalı teknik adam Luis van Gaal’in saçlarını kesmesi yönünde kendisine tavsiyede bulunduğunu anlatan Puyol, “O zamanlar 19 yaşındaydım. Antrenmanın ardından Van Gaal beni odasına çağırdı ve ‘Sorunun ne? Saçlarını kestirecek kadar paran yok mu yoksa’ diye sordu. Ona cevap vermedim ve o günden beri saçlarımı hiç kesmedim” ifadesini kullanmıştı.
Özel hayatıyla gündeme gelmekten kaçınan koyu bir “rock” müzik hayranı Puyol’un “Barça”dan ayrılık kararında 25 Ocak’ta dünyaya gelen bebeğiyle artık daha fazla vakit geçirmek istemesinin de olduğu vurgulanıyor.

Düzenlediği basın toplantısında yaşadığı son sakatlıklar nedeniyle fiziksel olarak sorun yaşadığını ve eski formuna geri dönemediğini vurgulayan İspanyol oyuncu, sözleşmesi devam etmesine rağmen sezon sonunda Barcelona’dan ayrılacağını açıklamıştı

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!