Searching...
14 Şubat 2014 Cuma
Şubat 14, 2014

Facebook Virüsü Nasıl Temizlenir?

Facebook Virüsü Nasıl Temizlenir?

Facebook ile kullanıcılara ulaşıp ve son zamanlarda çok hızlı bir şekilde yayılan virüs, saç baş yolduracak cinsten. Google Chrome'da eklenti olarak çalışan virüs profilinizde "girin süper bi video, güzel bir oyun" gibi cümleler paylaşıyor ve daha fazla kişiye ulaşmasını sağlıyor. Bu virüs kimi zaman bir indirme linki(Çoğu zaman MediaFire) kimi zaman da bir video. Bu lanet olası virüs, tarayıcının eklenti bölümünü de kilitliyor ve silinmez hal alıyor. Ama üzülmeye lüzum yok. Silmenin bir yolu elbette var. Aşağıdaki adımları yapınız. Eğer yine silinmiyorsa Google Chrome'u silip yeniden yükleyin veya bilgisayarınıza format atın.

Bu virüs nasıl temizlenir?

  • Başlat menüsü > Çalıştır yolunu izleyin.
  • Çıkan alana regedit yazın Tamam(ENTER)'a basın.
  • Açılan kayıt defterinden HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > Policies > Google Chrome yolunu takip edin.
  • Burada "asasdfdujnkkwmdw" gibi karmaşık isme sahip bir dosya olacaktır. Bu dosyayı silip bilgisayarınızı yeniden başlatın. Virüs temizlenmiş olacaktır.
  • Bu virüsten korunma yolları

    Virüsten korunmak aslında çok kolay. Bazı sitelerde Flash Player yükleyin/güncelleyin gibi bir uyarı çıkabiliyor. Bunlara tıklamayınız. Adobe'nin resmi sitesinden indiriniz. Resmi siteye gitmek için burayatıklayın. 2. bir yol olarak her videoyu açmayın, özellikle şüpheli olanları. Arkadaşlarınız kendi tarzından farklı bir şekilde mesaj yolluyorsa kesinlikle emin olmadan tıklamayın. Çünkü virüs kendisi mesaj yollayabiliyor. Bu benim başıma geldi, fakat ben açmadım. Nedeni ise dosya ismi aynı kayıt defterinde olduğu gibi karışıktı.

0 yorum:

Yorum Gönder

yorumunuzu buraya yazabilirsiniz

 
Back to top!